Page 23 - Plesner CSR 2019_DK
P. 23
Gevinst for miljøet
Den helt store udfordring er arbejdslyset, idet det har været et problem at finde LED- lyskilder med den rigtige lysmængde og -kvalitet. For at opnå det optimale resultat har det tidligere været nødvendigt at udskifte alle eksisterende lamper med nye LED-lamper – og det er ikke en løsning, som Plesner har fundet miljømæssig forsvarlig.
"Men udviklingen inden for lavenergi er gået utrolig hurtigt, og vi har derfor i 2018 valgt at indgå samarbejde med LED-specialisten Lumigen, der har bistået os med at finde den rigtige lavenergiløsning til de eksisterende lamper", forklarer Charlotte Lindahl.
på miljøforsvarlig vis ved at indgå aftale med vores leverandører om levering i genanvendelige papkasser, der i dag sendes direkte tilbage i brug hos leverandøren uden at skulle igennem en genanvendelsesproces.
Fødevarestyrelsens har igen i år fornyet Plesners Sølvmærke i økologi - et fornemt bevis på, at vi overholder kravet om brug af 60-90 pct. økologiske råvarer og andre produkter i kantinen.
10 sunde uger
I foråret 2019 har Plesner deltaget i Kræftens Bekæmpelses kampagne 10-kamp, ’10 uger for et sundere liv’. Formålet med kampagnen er at fremme sundhed og forebygge livsstilssygdomme. Hver mandag i ti uger
har deltagerne modtaget en e-mail med ugens udfordring sammen
med tips og inspiration til, hvordan man bedst kan
møde udfordringen. Der har i løbet af de ti uger
bl.a. været fokus på mindre rygning, mindre alkohol og mindre forarbejdet kød samt
mere frugt, grønt og fuldkorn, og Plesners kantine har bakket op
med mere sund og grøn mad på buffeten. I 10-kampens ånd blev kampagnen i forårets løb fulgt op at andre sundhedsfremmende aktiviteter, bl.a. en workshop om løb og løbeskader.
Ikke alene er lyskvaliteten på LED-pærer blevet meget bedre i de senere år, levetiden er også dobbelt så lang som
traditionelle lyskilder, hvilket er
med til yderligere at reducere miljøbelastningen. Projektet
fortsætter i det kommende
år med udskiftning af
lyskilder på alle øvrige
arealer i kontorhuset.
Emballagegenbrug sat i system
I kantinen har vi gennem de senere år markant nedsat vores forbrug af kød til fordel for mere grønt. Det betyder, at vi hver dag modtager store mængder frugt og grønt, hvorfor mængden af papemballage er steget tilsvarende. Det har vi sat i system
I 2018 HAR VI VALGT AT INDGÅ SAMARBEJDE MED LED-SPECIALISTEN LUMIGEN
21